Hoe activeer je Lebara roaming?

Een smartphone is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze samenleving. Volwassenen hebben er vrijwel allemaal eentje en ook kinderen beginnen er al steeds eerder mee. Zo’n smartphone is namelijk een echt hebbedingetje. Je gebruikt het toestel al lang niet meer alleen om te bellen. Tegenwoordig kun je er namelijk van alles mee doen. Zo kun jij spelletjes spelen op het toestel, appen met vrienden en sociale media in de gaten houden. Ga jij naar het buitenland? Dankzij roaming kun jij jouw toestel dan ook nog steeds gebruiken. Er is spraken van roaming wanneer jij een bepaalde dienst gebruikt en deze wordt voortgezet terwijl jij je niet in het netwerk bevindt waar het toestel geregistreerd staat. Heb jij een simkaart van Lebara en wil jij ook in het buitenland kunnen beschikken over netwerk? Wij vertellen jou hier hoe dat in zijn werk gaat.

Automatische overschakeling

Ga jij binnenkort naar het buitenland? Dan krijg jij te maken met roaming. Althans, wanneer er in dit land een ander netwerk is dan in jouw thuisland. Dit is meestal het geval. Om roaming Lebara te activeren, hoef jij eigenlijk niets te doen. Zeker niet wanneer jij onlangs een nieuwe smartphone hebt aangeschaft. De meeste nieuwe toestellen schakelen namelijk automatisch over naar het netwerk in het betreffende land. Heb jij een toestel dat dit niet doet? Dan moet je even bij de internetinstellingen op jouw toestel kijken. Hier vind je namelijk een optie waarmee jij de deze functie automatisch kunt activeren.

Wat kost data roaming?

Internetten in het buitenland ging voorheen altijd gepaard met hoge kosten. Niet wanneer jij jouw smartphone registreerde bij een wifi-netwerk, maar wel in het geval van data roaming. Dit behoort tegenwoordig echter tot het verleden. Sinds 17 mei 2018 kun jij roaming Lebara namelijk in alle landen binnen Europa gebruiken. Hiervoor worden geen extra roamingkosten in rekening gebracht. Jij hoeft dus geen torenhoge rekening te verwachten voor internetkosten bij thuiskomst. Voorheen schakelde jij de data roaming waarschijnlijk altijd nog uit wanneer je over de grens ging. Dit is vandaag de dag dus niet meer nodig. Let er alleen wel op dat je binnen je bundel blijft. Zodra jij over jouw internetbundel gaat, worden er namelijk wel kosten in rekening gebracht. En deze zijn vaak niet mals. Dus wees gewaarschuwd!

Kan iedereen roaming in het buitenland gebruiken?

Zoals je net kon lezen, is roaming in het buitenland tegenwoordig geheel gratis. Nou ja, gratis… Helemaal kosteloos is het natuurlijk niet. Wanneer jij een databundel hebt afgesloten bij Lebara, betaal je namelijk gewoon de kosten voor het gebruik van jouw telefoon. Grote voordeel van roaming bij Lebara is dat jij niet buiten je bundel kunt treden. Het gaat namelijk om een prepaid tegoed. Zodra het op is, is het ook echt op en kun jij niet meer internetten. Is jouw saldo op? Dan kun je dit gelukkig makkelijk en snel weer opwaarderen bij Lebara. In feite kan iedereen die bij Lebara is aangesloten roaming in het buitenland gebruiken. Weet overigens wel dat roaming alleen tegen hetzelfde tarief kan binnen de Europese Unie. Zodra jij je buiten de EU begeeft, worden er wel kosten in rekening gebracht voor roaming.